5 Tem 2012

TAVUKLU MANTARLI KİŞ


Hamur icin: 
  • 250 gr un
  • 125 gr tereyagi
  • 3-4 yemek kasigi soguk su
  • yarim cay kasigi tuz 
 Gerekli malzeme: 
  • 150 gr mantar
  • 200 gr tavuk (kiyma)
  • domates
  • 2 yumurta
  • 150 ml krema
  • 100 gr kasar 
Hazirlanisi: 
  1.  Un ile tuzu mutfak robotuna atin. Soguk ve iri kupler halinde kesteginiz tereyagi ve suyu ilave edip robotta iyice karistirin. Hamuru tezgaha alip elinizle yuvarlayin. Strec filme sarip buzdolabinda 30-40 dk bekletin.
  2. Tavuktan kiyma yapin, istediginiz baharat ekleyin ve tavada kizartin. Biraz kizardiktan sonra mantar ekleyip kizartmaya devam edin.
  3. Hamuru tart kalibina yerlestirin. Catalla delin. 180 dereceye isitilmis firinda hamurun islakligi kaybolana kadar yaklasik 10-15 dk pisirin.
  4. Hamuru cikartin ve ustune tavuklu mantarli harci dokun. Kremayi, yumurtalari ve rendelenmis kasari karistirip dokun. ve kisi tekrar firina koyun. Uzeri kizarana kadar pisirin (20-25 dk).

2 yorum: