Inanilmaz pratik bir kek tarifi. Gecen gun misafir gelmeden once hemen bir kac dakikada hazirlayip firina koydum ve cok kisa bir surede cayimizin yaninda bir tatli oldu :)
Ben kirazli yaptim ama isterseniz visne de kullanabilirsiniz. Ikisi de cok yakisacak bu keke.
Gerekli malzeme:
- 100 gr kiraz (visne)
- 100 gr yogurt
- 190 gr un
- 100 gr seker
- 115 gr tereyagi
- 2 yumurta
- badem esansi
- 1/2 cay kasigi kabartma tozu
- bir tutam tuz
Hazirlanisi:
- Yumusatilmis tereyagi sekerle karistirin. Tek tek yumurtalari ekleyin. Yogurt ve badem esansi ekleyip iyice karistirin.
- Un, tuz ve kabartma tozu iyice karistirip islak karisima ekleyin. Kirazlari kucuk kucuk kesip dikkatli bir sekilde hamura ekleyin ve karistirin.
- Firini 180 derecede isitin. Kek kalibina tereyagi surun (kekimiz yapismasin) ve hamuru dokun.
- Kizarana kadar pisirin.
- Soguduktan sonra pudra sekeri ile susleyebilirsiniz.
Hepsi bu kadar, gordugunuz gibi coook pratik.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder