31 Tem 2015

Yoğurtlu kirazlı (vişneli) kek

Inanilmaz pratik bir kek tarifi. Gecen gun misafir gelmeden once hemen bir kac dakikada hazirlayip firina koydum ve cok kisa bir surede cayimizin yaninda bir tatli oldu :) 
Ben kirazli yaptim ama isterseniz visne de kullanabilirsiniz. Ikisi de cok yakisacak bu keke.


Gerekli malzeme:
  • 100 gr kiraz (visne)
  • 100 gr yogurt
  • 190 gr un
  • 100 gr seker
  • 115 gr tereyagi
  • 2 yumurta
  • badem esansi
  • 1/2 cay kasigi kabartma tozu
  • bir tutam tuz
Hazirlanisi:
  1. Yumusatilmis tereyagi sekerle karistirin. Tek tek yumurtalari ekleyin. Yogurt ve badem esansi ekleyip iyice karistirin.
  2. Un, tuz ve kabartma tozu iyice karistirip islak karisima ekleyin. Kirazlari kucuk kucuk kesip dikkatli bir sekilde hamura ekleyin ve karistirin.
  3. Firini 180 derecede isitin. Kek kalibina tereyagi surun (kekimiz yapismasin) ve hamuru dokun. 
  4. Kizarana kadar pisirin.
  5. Soguduktan sonra pudra sekeri ile susleyebilirsiniz.
Hepsi bu kadar, gordugunuz gibi coook pratik.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder