11 Ara 2015

Mandalinalı reçel

Kar eridi, hava da gunesli... Hic Yilbasi havasi yok ortada. Bu yuzden bu guzel havayi kendimiz yaratmaliyiz :) Karanfil ve tabi ki mandalina... ikisi bir arada tam bir kis kokusu :)
Butun guzel kokulari birlestirmek icin mutfaga gidip mandalinali recel yapabilirsiniz :)


Gerekli malzemler (bu malzemelerden 300 gr'lik kavanoza yetecek kadar recel cikiyor) :
  • 4 tane orta boy mandalina
  • 1 limonun suyu
  • 180 gr seker
  • 5-7 tane karanfil
Hazırlanışı:
Hersey cok pratik. Mandalinalari yikayip bir tencereye yerlestirin (kabuklarla beraber). Uzerine su doldurun (mandalinalari kapatacak sekilde), limon suyu sikin ve yaklasik 30 dk yumusak olana kadar haslayin. Sonra su dokup mandalinalari brenderle pure haline getirin (ama cok degil, minicik parcalar kalsin). Seker ve karanfil ekleyip karistirin ve tekrar ocaga koyun. Kaynadiktan sonra cekirdekler varsa ortaya cikacaklar, onlari alin ve kisik ateste yine 30 dk kaynatin. Pisince recel yogunlasacak. Sonra karanfil parcalarini alin ve hazir receli kavanoza dokun. Hepsi bu kadar. 


Receli actiktan sonra buzdolabinizda saklayin...


Ben hemen denemek icin ekmege surdum - o muhtesem mandalina kokusu... Size anlatamam, aksam da yogurtla yiyecegim ve galiba bir kac gunde yeni bir recel yapmak zorunda kalacagim :) 
Cok lezzetli cunku :)

Guzel bir kavanozunuz varsa boyle bir recel yapip hediye olarak sevdiklerinize verebilirsiniz... Uzerine de kurdele ile not takabilirsiniz - cok hos bir yilbasi hediyesi olur :)

1 yorum:

  1. Limon, mandalina, portakal.. Kokuları baş döndürücü olduğu için reçellere çok yakışıyor bence. Rengi de harika. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil