7 Nis 2016

Kandil Simidi

Aslinda bu minicik simitleri gecen sene yapip fotograf cektim ama sonra araya bir suru sey geldi ve artik paylasmak icin zaman uygun degildi :) 
Aylar sonra bekledigim gun geldi ve sizinle Regaib Kandilinde bu guzel tarifi paylasmak istiyorum...


Gerekli Malzemeler:
  • 100 gr tereyag (oda sicakliginda)
  • 1 yumurta (sarisi hamura, beyazi uzeri icin)
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 1/4 cay bardaginin siviyag
  • 1 yemek kasigi seker
  • yarim paket kabartma tozu (5 gr)
  • 1 cay kasigi tuz
  • yaklasik 2 su bardagi un
  • uzeri icin corek otu ve susam
Hazırlanışı:

Buyuk bir kaba yaklasik 2 su bardagi un ekleyin (sonra hamur elinize yapisirsa biraz daha ekleyebilirsiniz). Icine oda sicakligindaki tereyag, yumurta sarisi, sirke, siviyag, seker, kabartma tozu ve tuz ekleyip ele yapismayacak kivamda bir hamur yogurun. Hamur elinize yapisiyorsa dedigim gibi biraz daha un ekleyebilirsiniz. 


Hamurdan kucuk kucuk top yapin (ceviz kadar). Toplari tepside yuvarlayarak ince (parmak kalinliginda) rulo yapip, rolunun uclarini birlestirin. Minicik simitler hazir :) Fotografta gorebilirsiniz hamur birazcik catlayabilir - bu normal birsey, hamur baya hassas cunku.
Simitleri tepsiye koydugunuz yagli kagit uzerine yerlestirin. Uzerine yumurta akini firca yardimiyla surun. Sonra da simitlerin uzerine susam ya da corek otu serpistirin - hangisini en cok seviyorsaniz :) Onceden 200 dereceye isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin. 


Bu malzemelerden 1 tepsi kandil simidi cikiyor. 
Daha cok yapmak isterseniz malzemeleri ona gore cogaltin.


Herkese Iyi Kandiller... Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder