27 May 2016

Peynirli Lazanya Tarifi



 İtalyanların en bilinen tarifleri arasında yer alan lazanya, klasik kıymalı lazanya tarifi dışında pek çok farklı iç harç ile de yapılır. Mantarlı, tavuklu ya da ıspanaklı harçlara sahip lazanyaların arasında peynirli lazanya tarifi, hafif yapısıyla öne çıkar.
Farklı peynir çeşitlerinin bir araya geldiği bu lezzetli ve pratik lazanya tarifi ile misafirlerinize harika bir sunum yapabilirsiniz.
MALZEMELER
15 adet haşlanmayan, hazır lazanya yaprağı
100 gram beyaz peynir
100 gram hellim peyniri
100 gram lor peyniri
1 kahve fincanı sıvı yağ
Arzu edilen miktarda tuz ve karabiber
Beşamel Sosu İçin:
3 bardak soğuk süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Arzu edilen miktarda tuz ve karabiber
Üzeri İçin:
1.5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
HAZIRLANIŞI
1. Lazanya yapımına iç harcı ve beşamel sosu hazırlayarak başlayın. İç harcı hazırlamak için beyaz peynir, hellim ve lor peynirlerini küçük parçalar halinde doğrayın ve çatal yardımıyla ezin. Bir miktar karabiber ve gerekirse tuz ile harcı lezzetlendirin.
2. Beşamel sos için, derin bir sos tenceresine 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. Eriyen yağın üzerine 3 çorba kaşığı unu boşaltın. Topaklanmaması için un kavrulurken bir çırpma teli ile kavrulmalıdır.
3. Kokusu çıkan ve rengi dönen unun üzerine 3 bardak soğuk sütü boşaltın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Çırpma teli ile sosu kıvam bulana kadar iyice karıştırın. Muhallebi kıvamını alınca sos tenceresini ocaktan alın.
4. Lazanyayı yapmak için dikdörtgen bir fırın kabını sıvı yağ ile güzelce yağlayın. Ilıyan beşamel sostan bir kepçe alarak fırın kabının tabanına yayın. Üzerine 3 yaprak lazanyayı dizin. Daha sonra bir miktar peynirli harcı yaprakların üzerine yayın. Peynirleri 3 lazanya yaprağı ile kaplayıp yeniden beşamel sosu dökün.
5. Lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi sırasıyla tekrar etmeniz gerekir. 3 adet yapraktan toplamda 5 kat lazanya kullanacağınızdan hem beşamel sosu hem de peynirli harcı yeteri kadar üleştirmeye özen gösterin.
6. Son kata, kalan beşamel sosu döktükten ve eşit miktarda kaba yaydıktan sonra 2 bardak rendelenmiş kaşar peynirini lazanyanın üzerine serpin.
7. Hamurun malzemelerle iyice özdeşleşmesi için yaklaşık yarım saat bekleyin. Bu arada fırını 180 dereceye getirip önceden ısınmasını sağlayın.
8. Dinlenen lazanyayı önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan peynirli lazanyayı dağılmaması için ılıdıktan sonra dilim dilim servis edin.
Lazanyanın yanında servis etmek için salata tarifleri ve pilav tarifleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sizler için peynirli lazanya tarifi gibi birbirinden lezzetli ve pratik tarifler hazırlayan Knorr’un herkessofraya.com adresini takip ederek farklı lezzetlere de ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder